Panti Kesehatan

Panti Kesehatan (gezondheidscentrum)
2009 Panti Kesehatan (339)Riet Huster-van Egeraat begeleidt mensen, zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied. Afhankelijk van de hulpvraag wordt er gezocht naar een behandeling die bij die persoon of klacht past. (Hier vallen ook massages onder). Zij is met een open hart betrokken bij de mens. Deze werkwijze staat dan ook centraal in haar werk. Ze heeft praktijk aan huis.
Op 50 jarige leeftijd begon Dick deze praktijk op Sintekrijnsputje 7 in Halsteren. In 1996 trouwde hij met Riet van Egeraat.
De naam Panti Kesehatan is ontstaan n.a.v. een reis die Riet en Dick Huster in 2000 maakten naar Indonesië.
Panti betekent centrum en Kesehatan betekent gezondheid. In Indonesië is het gebruikelijk om deze volgorde van woorden te gebruiken en die hebben zij gehandhaafd.
Deze nieuwe naam voor de praktijk was tegelijkertijd een nieuwe start.
Dick Huster (13-01-1930 – 14-11-2016) 
DickDick, die oorspronkelijk uit Indonesië komt, heeft in zijn geboorteland veel geleerd van zijn familie en in het bijzonder van zijn oma over kruiden uit de natuur en de werking daarvan op het menslijk lichaam. Het is een man die terug gaat naar de basis en van daaruit werkt. Hij is in staat zich volledig te geven en al zijn kennis beschikbaar te stellen om die persoon te helpen.
Hij is geboren in Indonesië Djatina Jara. Dit plaatsje is na de oorlog Meester Cornelis gaan heten. Op 4 jarige leeftijd werd hij ernstig ziek, hij lag een half jaar in het ziekenhuis. In die tijd heeft zijn moeder hem en de anderen van het gezin verlaten. Dit werd een cruciale omslag in zijn leven, want hierdoor werd het contact met zijn grootmoeder heel intens. Zij was een vrouw waarbij mensen om hulp en raad kwamen. Van haar leerde hij zijn buitengewone kennis van kruiden. (Dit heet “jamu”)
In dezelfde tijd leerde hij van Ser, een Indiase man , pols diagnostiek.
Op 13 jarige leeftijd moest hij voor de Japanners gaan werken. Dit duurde tot zijn zestiende. Toen liep hij 800 km terug om zijn familie terug te vinden. Door mensen van het rode kruis werd verteld dat zijn familie was overleden.
Uiteindelijk is hij naar Nederland gekomen. Daar trouwde hij en kreeg hij twee kinderen. Op 35 jarige leeftijd kreeg hij verlammingsverschijnselen en werd hem verteld dat hij binnen drie maanden in een rolstoel terecht ging komen.
Buiten het ziekenhuis kwam hij een vriend tegen die hem verwees naar meneer Den Hoet in Dordrecht. Hij stelde diagnoses via iriscopie. Daar wordt Dick met kruiden geholpen. En Dick leerde van hem wat de werking van die kruiden was. Al gauw zag meneer Den Hoet dat het belangrijk voor Dick was om zich verder te ontwikkelen. Hij bracht hem in contact met Mellie Uyldert. Zij heeft samen met Dr. N. Bos Dick privé lessen gegeven
Later toen hij zijn eigen praktijk begonnen was, kwam hij ook in contact met de Duitse heer Kaiser, heilpraktiker, die hem uitnodigde om bij hem in de leer te komen in Duitsland. Dick is op 14-11-2016 overleden.
Riet Huster van Egeraat (22-11-55)
200823 Dick en RietIn 1987 behaalde zij het examen vakopleiding voetreflexzonetherpie.
Riet is in de beginjaren 90 begonnen met polariteitmassage en kort daarna in aanraking gekomen met Reiki. Op 9-9-1999 is ze samen met Dick ingewijd tot Reikimaster. (Master in the Usui System of Natural Healing)
.
Ondertussen behaalde ze bij het Instituut voor Energetische Geneeskunde het diploma SIVAS.(1999) Dit is het hoogste niveau in polsdiagnostiek.
Ze volgde de opleiding tot natuurgeneeskundig gezondheidsadviseur (2006) en vervolgde met de HBO-studie Medische basisvakken. (2007)
Ook volgde ze een opleiding tot oogdiagnostiek (= iriscopie) (2008)
Riet heeft zich gespecialiseerd in natuurgeneeskundig psychotherapie . 2012  heeft ze de studie tot Orthomoleculair Geneeskunde afgerond. Nu is zij bezig met de cursus familieopstellingen.